Frigjør kroppen fra emosjonelt stress og kronisk smerte 

Bli med på live online-timer og lær skånsomme øvelser som regulerer nervesystemet

 

Meld deg på

Ønsker du å ha det godt i kroppen din?

Mine live online-timer er for deg som strever med kroniske muskelspenninger, indre stress og smerter i kroppen, og som er klar for å lære hva du selv kan gjøre for å ha det godt i kroppen din.

Slik får du fri bevegelighet og muskler som fungerer godt.

Den egentlige årsaken til at du har muskler som ikke slapper av eller opplever kroniske muskelsmerter, sitter i hjernen og nervesystemet. På disse timene får du nøkkelen inn til ditt eget nervesystem, slik at du selv kan ta styringen over musklene dine. Da slipper du å være avhengig av andre for ha det godt i din kropp.

Somatics er skånsomme øvelser som arbeider helhetlig med hele deg for å regulere nervesystemet, slik at du kan bevege deg med mer frihet, redusere smerter og stivhet i kroppen, få muskler som slapper av og selv kunne redusere stress og indre uro.

Vi har ulike tema hver måned, for eksempel rygg, nakke, skuldre, hofter, bein, bekken, angst og emosjonelt stress, og du vil lære forskjellige øvelser i hver time. 

Øvelsene kan benyttes ved tilstander som:

Isjas, prolaps, ulik beinlengde forskjell, skoliose, spasmer og kramper, nakkesleng, leddsmerter, plantar fascitt, endret kroppsholdning og smerter i rygg, nakke, skuldre, hofter, bekken, knær og bein mm.

Øvelsene kan benyttes som rehabilitering etter skade, forebygging av skade og for å få musklene til å slappe mer av. Du kan bruke øvelsene for å reversere smerte og skape bedre bevegelighet og frihet i kroppen.

Gjennomføring: 

Drop in timene foregår live på Zoom onsdager kl 18.00-19.30 

Du vil motta en Zoom link med din registrering (se mer informasjon lengre ned på siden).

Om øvelsene:


Jeg lærer deg å regulere dine egne muskelspenninger, slik at du selv kan redusere og bli fri for smerter i kroppen. Med mindre smerter og større bevegelighet, har du mer frihet til å gjøre de tingene du har lyst å gjøre i hverdagen, og livet.

Gjennom det viljestyrte nervesystemet jobber vi med å gjenvinne kontakt med- og kontroll over musklene. I Somatics, som denne metoden heter, lærer vi hjernen vår å ikke tolke alle beskjedene fra kroppen som farlige. Vi lærer også hjernen hvordan den kan endre signalene den sender ut til musklene og kroppen.

Når vi lærer kroppen og musklene å slappe av, blir resultatet forbedret bevegelighet. Aktiviteter som før virket totalt uaktuelle, som turer, sykling, trening og generell deltakelse i livet, blir igjen en del av hverdagen. Vi kan rett og slett få det bra i kroppen igjen - uten å være avhengig av behandling fra andre!

Meld deg på nå

“Det er faktisk mulig å fungere normalt igjen, selv om man har opplevd å leve et liv hemmet av smerter i lang, lang tid. Effekten av Somatics øvelser kan være økt livskvalitet, både emosjonelt, mentalt og fysisk. ”

Sol

Placeholder Image

E. Oanes

"Alt  jeg har lært om kropp og nervesystem har gitt meg både svar og en trygghet på hvorfor jeg har slitt så mye med kroniske smerter. Viktigst av alt har det gitt meg et håp om og en tro på at jeg kommer til å bli bra igjen. Øvelsene er behagelige å gjennomføre, og jeg kjenner at spenninger flere steder i kroppen slipper taket. Jeg opplever at muskulatur og sener har litt mykere og lenger, noe som resulterer i at det trykker mindre på nervene. Det er en lettelse. Jeg har prøvd veldig mange ulike behandlinger de siste årene etter at jeg brakk ryggen, men ingen har hjulpet. Derfor er jeg så glad for at jeg har lært meg Somatics, som er et fantastisk verktøy for kroppen min. Og det beste av alt er at jeg kan utføre øvelsene og det jeg har lært selv. Det er godt å slippe å være avhengig av at andre skal fikse kroppen min, nå har jeg ansvaret og metodene selv!  Jeg kan varmt anbefale denne treningen. Samtidig vil jeg gi masse ros til Sol for den gode personen og instruktøren hun er. Veldig raus, dyktig i det hun gjør, og flink til å tenke helhetlig."

DROP IN

NOK 290,-

  • Tilgang til én live online-klasse med Sol førstkommende onsdag kl 18.00-20.30 
  • Lær praktiske øvelser som hjelper deg å frigjøre kroppen fra fysiske smerter  


Kjøp nå

Når du er registrert vil du motta en mail med bekreftelse på din påmelding. Mailen vil inneholde link til online klasserommet. Vi benytter Zoom. Dette kan lastes ned gratis fra Zoom.us

Slik fungerer online klasserommet
For å delta trenger du:
- Internett
- Laptop, iPad eller mobil
- Plass til å gå litt rundt i rommet
- Plass til å ligge på gulvet
- Godt lys, slik at jeg kan se deg
- Yogamatte i god avstand fra kamera slik at jeg kan se hele deg liggende med siden til kamera.

PS! Det følger ikke opptak med live klassene.

Om du ønsker å ha tilgang til opptak, anbefaler jeg Sol Somatics Medlemskap. Her får du mulighet til å være med på alle live klassene og ha tilgang til alle opptakene i et medlemsbibliotek. Som medlem får du også 20% rabatt på privattimer og workshops online.

Om Sol

Jeg kom over Somatics i en periode i livet mitt da jeg var i en stor livskrise. I 2005 klarte jeg å «kjøre på meg selv» som lege sa, ved at bilen min rant på meg og klemte meg inntil en vegg.

Det var en traumatisk hendelse der jeg sto fastklemt mellom bilen og en vegg. Her brakk jeg bekkenet foran og bak, samt at jeg fikk et brudd i ryggen. Det ble rullestol i noen måneder og legene på sykehuset sa jeg hadde englevakt.

I forkant av ulykken hadde jeg drevet rovdrift på meg selv, med arbeidstider som gikk langt utover nattestid i lang, lang tid. Jeg var ikke så god på å sette grenser.

Jeg ble mitt eget prosjekt og tok flere utdanninger innen helse. Det var først da jeg lærte om nervesystemets stress- og overlevelsesresponser at jeg forsto sammenhengen mellom alle symptomene og historien min.

Symptomene var symptomer på et uregulert nervesystem etter langvarig stress og fysiske, emosjonelle traumer over flere år. Å ha egenerfaring med en helse som sviktet og arbeidet med å bygge meg opp igjen, tror jeg er min styrke når jeg underviser og  gir opplæring til mennesker som har det på liknende måtte.

Det er troverdig å møte en lærer som har en liknende livshistorie, samt kunnskap og erfaring med hva som må til for å bli fri fra stressrelaterte plager og smerter.

Placeholder Image
Placeholder Image

Julie Rage

"Da jeg gjorde Somatics for første gang, var det den mest respektfulle tilnærmingen til kroppen jeg noen gang hadde opplevd. Det var som å ha funnet “the missing link”. Jeg opplever at Sol har høy grad av tilstedeværelse som lærer. Hun har en god formidlingsevne, er kunnskapsrik, varm og raus, og er en mester i å skape trygghet og tillit - noe jeg tenker er en viktig faktor om en skal lære seg noe nytt i livet. Det har gitt meg ny forståelse og større bevissthet om egen kropp og bevegelsesmønster, og verktøy/nøkler i form av øvelsene for å avspenne egen muskulatur, både som forebygging og ved akutte skader. Det gir meg frihet til å kunne hjelpe meg selv. Jeg har hatt stort utbytte av Learn Somatics studiet, og anbefaler både studiet og Sol på det varmeste."

Powered by Kajabi