Book samtale
Book samtale

Bli kjent med Sol

Det er gjerne slik at vi brenner for noe vi har god erfaring med selv!

Når vi finner noe som virkelig gjør en forskjell på helsen vår og når vi selv har klart å gjøre innsidejobben med å komme tilbake til livet og gleden – da vil man ofte dele det med verden. Sånn er det for meg i alle fall.

Jeg er 50+, og har over 30 år med varierte treningsformer bak meg innen konkurranseidrett (karate), styrketrening, dans og somatiske bevegelsesformer som Medisinsk Yoga og Somatics.

Livskrise ble vendepunktet

Jeg kom over Somatics i en periode i livet mitt da jeg var i en stor livskrise. I 2005 klarte jeg å «kjøre på meg selv» som legen sa, ved at bilen min rant på meg og klemte meg inntil en vegg. Det var en traumatisk hendelse der jeg sto fastklemt mellom bilen og en vegg. Her brakk jeg bekkenet foran og bak, samt at jeg fikk et brudd i ryggen. Det ble rullestol i noen måneder og legene på sykehuset sa jeg hadde englevakt. I forkant av ulykken hadde jeg drevet rovdrift på meg selv, med arbeidstider som gikk langt utover nattestid i lang, lang tid. Jeg var ikke så god på å sette grenser.

Placeholder Image

Vi lever med en historie

Jeg ble mitt eget prosjekt og tok flere utdanninger innen helse. Det var først da jeg lærte om nervesystemets stress- og overlevelsesresponser at jeg forsto sammenhengen mellom alle symptomene og historien min. Symptomene var symptomer på et uregulert nervesystem etter langvarig stress og fysiske, emosjonelle traumer over flere år. Å ha egenerfaring med en helse som sviktet og arbeidet med å bygge meg opp igjen, tror jeg er min styrke når jeg underviser andre mennesker som har det på liknende måtte. Det er troverdig å møte en lærer som har en liknende livshistorie og som vet hva som må til for å bli fri fra stressrelaterte plager og smerter.

Jeg ble STUP FORELSKET

Da jeg oppdaget Somatics gikk jeg rundt og følte meg forelsket. Rett som det er hører jeg kundene og studentene mine si det samme. Mange føler de blir helt «avhengige» av denne deilige og skånsomme bevegelsesformen, fordi de kjenner at det er så godt å være i kroppen og livet, når de investerer tid til å arbeide med seg selv på denne måten. I stedet for å tenke at noen andre skal fikse deg lærer du å «fikse» og forstå deg selv. Somatics er en måte å leve i verden på.

Det virker!

Somatics virker fordi vi arbeider med vårt eget nervesystem. Dette forandrer og forbedrer forbindelsen mellom hjernen og musklene som gjør at musklene slapper mer av. Jeg reiste modulbasert til England i 3 år der jeg ble sertifisert Clinial Somatic Educator ved Essential Somatics, under ledelse av Martha Peterson i 2015. Deretter var jeg Martha`s lærer assistent de neste 3 årene. Dette er den viktigste investeringen jeg noen gang har gjort.

Vi blir eldre

I dagens samfunn hvor vi stadig blir eldre, vil det være livsviktig for oss å kunne opprettholde livskvaliteten og bevegeligheten gjennom hele livet. Å være selvhjulpen og ha kunnskap om vår egen kropp og hvordan vi responderer på stress, vil være av største nødvendighet for hver og en av oss slik at vi kan bevege oss godt så lenge vi lever.

Det vil ikke være nok å bare komme i form med styrke eller kondisjonstrening, vi trenger mer kunnskap om vår egen fysiologi, hva som setter oss ut av balanse og hvordan komme på banen igjen når kroppen streiker. Kroppens og musklenes funksjon vil alltid gå foran god form og sterke muskler. Det er nemlig ikke nok med sterke muskler hvis muskelfunksjonen er nedsatt på grunn av stress, skader eller andre årsaker.

Vi trenger flere Learn Somatics Movement Education trene. Jeg har en visjon om å lære opp flere instruktører i Norge, slik at vi blir enda flere kan lære mennesker hvordan skape større frihet i seg selv.

 • Jeg "fikser" ingen men jeg lærer deg hva du selv kan gjøre for å få det bedre i kroppen!
 • Jeg gir opplæring i hvordan du kan tolke kroppens beskjeder – og hvordan endre på det kroppen forteller ved å frigjøre det som sitter fast!
 • Somatics er en opplæringsprosess der jeg er lærer og du er en student som læres opp til "egenbehandling"
 • Gjennom Somatics gir jeg deg verktøy til å regulere ditt eget nervesystem og muskelspenninger. Dette gir deg muligheten til å redusere smerter, hjelpe deg selv i stedet for å være avhengig av andre og kan gi deg friheten tilbake!

Somatics gjør livet lettere

For når du beveger deg bedre lever du bedre. Når du har det godt i deg selv har du det godt med dem rundt deg. Alt har sammenheng med hvor regulert nervesystemet er. Når du har et mer regulert nervesystem vil det være mindre smerter og større bevegelsesfrihet og det vil kunne oppleves tryggere å være i kroppen og i verden generelt. Er du trygg i kroppen din sover du bedre, tenker klarere og tar bedre valg for deg selv. Når det er mindre stress i nervesystemet betyr det at kroppens funksjoner går lettere og du kan bevege dem med mer letthet. Større indre ro gjør at du kan nyte livet mer, slappe mer av og bruke energien på det du liker å gjøre. Mange som oppdager Somatics forteller at de føler seg gladere, yngre, rettere, sterkere, roligere, at de har mer energi og sover bedre. Mange opplever også å stå sterkere i seg selv, ha større tillit til kroppen, får en bedre relasjon til kroppen sin og kan sette tydeligere grenser. Det å oppdage hvordan bevege seg smartere og med mer letthet er ikke bare fantastisk – det er magisk.

Ordet MAGISK er noe jeg hører igjen og igjen.

Å se og høre menneskers takknemlighet over å ha funnet veien tilbake til kroppen og livet er en stor glede. Likeså høre om tilfredsheten folk får ved å kunne gjøre noe for seg selv. Da kjenner jeg at det er verdt årene på reise i meg selv for så å bli en "los" for andre!

Utdannelse og kurs

 • Relasjonsterapeut, EQI (3 år deltid)
 • Clinical Somatic Educatior (deltid 3 år) hos Essential Somatics (Martha Peterson USA)
 • Medlærer i England hos Essential Somatics i 3 år
 • Learn Somatics Lærer (utviklet egen 1 årig trenerutdanning i Learn Somatics Movement Education)
 • Gentle Somatic Yoga lærer i England (James Knight (USA)
 • Sertifisert Mediyoga instruktør med fordypning innen stress og utbrenthet
 • Sertifisert Bodypump instruktør
 • Anatomi og fysiologi på sykepleiernivå
 • Sertifisert innen NLP (Nevro Lingvistisk Programming) Vi brukte bl.a. mental trening under tiden på landslaget for bedre prestasjon 
 • Sertifisert massør
 • Instruktør i orientalsk dans (gjennom 18 år) med bred erfaring i undervisning lokalt og nasjonalt
 • Tidligere toppidrettsutøver ved det norske karatelandslaget (8 år)
 • A-kurs for trenere ved Norges Idrettsforbund
Powered by Kajabi